30 November 18:30

Nu har pappa varit här på besök och vi har haft det trevligt, Elvira sover nu i sin säng och jag tänkte ha lite egen tid.. Tänkte ha lite hemma spa! Så först tänkte jag börja med ångbad, för att rensa porerna i ansiktet.. Sedan ha ett skumbad och peela kropp och ansikte! Ska lägga upp lite tips ;)

Gör ditt eget hemmaspa..

Kroppen

Varva ner i helgen med mysiga spabehandlingar. Veckorevyn har samlat ihop några av de bästa recepten på hur du tillverkar välbeprövade huskurer för nästan inga pengar alls! (Eller helt gratis om du har ett välfyllt skafferi sedan tidigare).

Jordgubbsbad
500 g jordgubbar
1 dl vispgrädde
4 dl vatten
1 tsk olivolja

Gör så här:

Mixa jordgubbar, vispgrädde, vatten och olivolja och häll blandningen i ett hett bad. Grädden och oljan gör huden mjuk och jordgubbarna rengör.


Håret

Hårinpackning
1 äggula
2 msk creme fraiche
1/2 msk olivolja

Gör så här:
Blöt håret och handdukstorka. Vispa ihop ingredienserna och massera in i håret och låt sitta i 30 minuter. Skölj och tvätta håret som vanligt.


Ansiktet

Steg 1. Ångbad
Se till att öppna upp porerna före alla former av ansiktsbehandling eftersom slaggprodukter utsöndras. Du gör det bäst genom ett vanligt hederligt ångbad.

Gör så här:
Koka upp två liter vatten och häll i en stor skål, dra en stor handduk över huvudet och sänk ansiktet över skålen. Blir det för varmt under handduken, släpp in lite luft då och då. Sitt i minst tio minuter och tprka sedan ansiktet.

Steg 2. Ansiktspeeling
1/2 dl strösocker
1 msk olja

Gör så här:
Blanda ihop ingredienserna och peela med lätta, cirkulerande rörelser för att avlägsna döda hudceller. Sedan är du redo för ansiktsmask.

Steg 3. Ansiktsmask
En ansiktsmask är stärkande när hyn har blivit matt och glåmig. Den fräschar upp och tar bort smuts och döda hudceller.

Advokadomask för torr hy
1/2 avokado
Avrunnen naturell yoghurt

Gör såhär:
Gröp ur avokadon med en sked, mosa den i en skål och blanda i lite av den avrunna yoghurten. Tänk på att mosa ordentligt annars få du stora bitar i ansiktsmasken. Applicera blandningen i ansiktet och låt verka 15 minuter. Skölj av med ljummet vatten.

Bananmask för normal till torr hy
1 banan
1 msk havregryn
1 msk honung

Gör så här:
Mosa bananen och blanda med havregrynen som du stött i en mortel innan. Blanda sedan ner honungen och rör till en jämn smet. Applicera på fuktad hud och låt verka i 15 minuter. Skölj och badda ansiktet torrt.

Jordgubbsmask för normal till fet hy
5 jordgubbar
2 msk yoghurt
2 tsk honung
Mandelmjöl, alltså finmalda sötmandlar.

Gör så här:
Mosa jordgubbarna tillsammans med yoghurten, blanda i honungen och tillsätt mandelmjölet. Applicera och låt sitta i 15 minuter, skölj med ljummet vatten.

steg 4. Återfukta
Avsluta med att smörja in ansiktet med din vanliga ansiktskräm. Har du ingen? Ge dig iväg och köp en med det samma!


Lycka till och skäm bort dig själv när du har lite egen tid... De mår du bara bra av att göra :)

30 November 14:20

Tror ni jag kunde hålla mig ifrån att baka lussekatter? :)
Svaret är nej! Står i en bunke och jäser nu... Det är trots allt jul snart och det hör till.. Tänkte även göra julkola och knäck, får se om det blir ikväll eller imorgon :)

Har ni börjat julbaka, isåfall vad? :)
Ge tips!


30 November 13:20

Nu har jag och Elvira fått i oss lite lunch, jag har tagit veckans städning av lägenheten.. Riktigt skönt att inte klockan är så mycket och ändå har jag fått mycket gjort! Pappa kommer hit sen och äter och umgås som sagt.. Redan tisdag idag och i övermorgon kommer min stora älskling hem :)
Nu är jag alldeles slut i kroppen... Gjorde ett träningspass här hemma också! Ett bas pass..

Vad har ni gjort/ ska göra idag?



30 November 11:05

Roligt att ni kommenterar. Många som kört med GI-metoden och verkligen lyckats. Det ska jag och Fredrik börja med efter min kålsoppadiet.
Ni ska få receptet på kålsoppan som jag gjorde. Man går 5-7 kg på 7 dagar. Beroende på hur mycket du rör dig också..

1 Gurka
2 Morötter
1 Gullök
1 Litet kålhuvud
1 Burk champinjoner
1 Burk krossade tomater
2 Grönssaksbuljontärningar

Hacka alla grönsaker i tärningar och häll i en stor kastrull, täck sedan grönsakerna med vatten och häll i krossade tomaterna och buljongtärningarna. Koka på svag värme i ca 1½-2 timmar. Krydda även som du vill med salt, peppar, curry, vitlök eller liknande. De väljer ni själva..

Dag 1: Kålsoppa och all frukt du vill. (Inga bananer)
Dag 2: Soppa och grönsaker. Undvik majs, torkade bönor och ärtor. På kvällen får du äta en bakad potatis med lite smör och du kan fortfarande äta hur mycket frukt du vill.
Dag 3: Kålsoppa, frukt (inge bananer) och grönsaker.
Dag 4: Kålsoppa, så mycket skummad mjölk du vill och upp till 8 bananer.
Dag 5: Kålsoppa, 300-500 g nötkött och upp till 6 färska tomater. Drick 7-8 glas vatten för att rena kroppen från toxiner.
Dag 6: Kålsoppa, nötkött samt grillad kyckling utan skinn. Ät så mycket grönsaker som du vill.
Dag 7: Kålsoppa och brunt ris, så mycket grönsaker som du vill samt så mycket osötad frukt juice som du vill.

Du kan även ha en liten klick cream fresch i soppan när du serverar den..

Lycka till!

Jag tycker det var lätt värt det förut när jag provade det, billigt och enkelt!




30 November 08:19

Härliga morgon!

Igår blev det en väldigt tidig kväll, jag gick och la mig 21:30 för jag var så trött och de var så skönt att lägga sig då. Elvira vaknade 04:20 imorse men då sa jag till henne att hon var tvungen att somna om, vips så gjorde hon det.. Vi vaknade 6.45 istället och då klev vi upp..
Jag har precis gjort iordning en kålsoppa, har bestämt mig för att gå på den dieten igen nu.. 7 dagar, det kan bli kämpigt men samtidigt så går man ner 5-7 kg. Det är dem kilona jag vill gå ned, har även startat med att träna hemma.. Har 3 dvd-skivor som är iform av träning hemma!

I eftermiddag kommer pappa hit, tänkte bjuda honom på mat också kommer han hit och bara umgås med mig och Elvira. Blir trevligt, hade tänkt att baka lussebullar idag men det får vänta tills efter dieten för annars kan jag inte hålla mig borta ifrån dem ;)
Hur gör ni för att gå ned i vikt?


Jag har ett gymkort, men nu när älsklingen jobbar borta söndag-torsdag blir de svårt att ta sig dit.. Tänkte ta mig en promenad senare med Elvira också..
Det snöar fortfarande ute, hur mycket snö finns det? Fast jag klagar inte, jag vill ha en vit vinter.. Dock har jag ingen vinterjacka eller vinterskor, de suger :(
Så mycket utgifter nu, fast det är viktigt med vinterkläder.. Så vet inte hur jag ska bete mig!?

Endast 12 dagar kvar till vi åker till Teneriffa.. Ska bli så härligt :))


29 November 06:50

Måndag och ny vecka med nya möjligheter mina kära läsare..

Elvira och jag vaknade ungefär 6:00 idag, jag hade svårt att sova igår så somnade nog inte riktigt före halv 1 tiden.. Segt! Katterna levde rövare..
Idag ska vi börja dagen med ett BVC besök i Sätra. Får se hur det går då :) Men det ska nog gå bra. Sen går vi hem till mamma en stund..

Tänkte bara ge er en kort uppdatering nu och skriver mer i em när vi är hemma igen..
Vad ska ni göra idag?

Älskling och jag har varit tillsammans i 1 år och 3 månader idag.. De går fort :)
Nu frukost!

28 November 21:12

Godkväll kära läsare...

Min dag har varit väldigt bra, har fått mycket gjort.. I förmiddags hade jag lovat att hjälpa bästa Maria med reklamen och dela ut den, vilket vi gjorde flitigt och snabbt.. Därefter åkte jag, älsklingen och Elvira och handlade lite, de som jag behövde i veckan när han är borta och mat som han skulle ha i matlådor :) Hem och laga massa mat till honom, julpynta det sista sedan skulle vi på middag hos svärmor, tacos blev det.. Riktigt gott!

Vi hann bara innan för dörren sen så skulle älsklingen åka till Norrtälje med sin arbetskamrat, så nu sover Elvira och jag sitter ensam och har precis tittat på ensam mamma söker..

Nu ska jag se någonting innan läggdags, först vänta in samtal från älsklingen och se att bilresan ner gick bra!
Imorgon ska jag och Elvira till BVC i Sätra, sen hem till Elviras mormor och umgås under dagen och därefter möta upp bästa Mikaela och fixa lite smått sedan hem till oss och julbaka och ha julmys :) Imorgon har även jag och Fredrik 1 år & 3 månader tillsammans.. Underbart!


Mina älsklingar<3

28 November 06:50

God morgon!

Idag är det 1:a advent, så himla mysigt! Jag är i stortsett klar med all julpynt, det saknas 2 ljusstakar i köket bara men det kommer :)) Idag ska vi tända första ljuset vid frukost... Vi får se hur vi tillbringar denna dag, älsklingen åker tillbaka till Norrtälje ikväll och i eftermiddag ska vi vara i sikvik och äta tacos och hämta jultidningarna (som hade kommit). Det var tänkt att jag skulle sova hos mamma idag men tror jag åker dit imorgon efter jag och Elvira har varit på BVC.. Älsklingen var på bowlingmatch i Avesta hela dagen igår, åkte 8 på morgonen och kom hem 19:30 ungefär så vi har inte haft så mycket tid med varandra, men idag är han min!

Jag har några julklappar kvar, tänkte visa vad jag börjat med till Elvira :)





Har ni några förslag på vad jag kan ge en 10 månaders bebis i julklapp? :)
Jätte svårt detta...

Vad köper ni till era barn?

28 November 06:00

Tyvärr la jag ned min förra blogg pga att det finns folk som läser den.. läser den.. och återigen läser den för att sedan föra vidare det till andra personer (som egentligen är oväsentligt). Det är som "viskleken" nästan. Att när det börjas prata så är det vad de står men sen när det är framme så är det något helt annat... Varför orkar folk ens lägga energi på att snoka och sedan bara snacka runt? Hur kan man leva på det? Onödig energi. Nu har jag tagit bort min förra blogg, men bestämt mig för att börja skriva igen.. Dock begränsar jag mig till vad jag tänker skriva.. De blev många besvikelser när jag la ner bloggen för människor i min närhet gillade att läsa om mig och Elvira!
Det ska ni få fortsätta med, har rensat facebook från människor som inte ska veta ett skit om mig så dem kan inte komma åt min sida!

Väldigt onödigt inlägg, jag vet.. Men tänkte så jag slipper få tusentals frågor...
Dock gör det ont i mig att inte veta att de inlägg jag skrev i väntanstider med Elvira är borta... Går det att få tillbaka dem, någon som vet? :)

Just nu känns det som att enda stället man kan vara sig själv på är i en liten liten bok med en penna, där man kan skriva allt mellan himmel och jord och inte en jävel som läser... Här är allt så ytligt! Min stund på dagen att koppla av är att få skriva av sig...
Men jag ska försöka få en rätsida på det hela..

Snälla ge en kommentar om vad man kan skriva, vilket tänkande man kan ha för att få en bra men ändå intressant blogg genom att begränsa sig?

Min underbara dotter Elvira, de hon och jag har kan ingen ta ifrån oss!
Hon har dem hon behöver i sin närhet, dem som vill förstöra
varsegod men ni tjänar ingenting på det.. Bara förlorar!

RSS 2.0