17 Januari 2011 del 3

Äntligen!!

Nu är jag äntligen klar med storstädningen, har hunnit med precis det jag ville... Nu är det skinande rent här hemma och det luktar gott också :)
Måste/ vill försöka hinna med att träna idag också, nu när jag fått i mig lunch (linssoppa) och har städat klart är jag oerhört peppad på att träna, så duschen får vänta tills ikväll!
Skulle vilja ha en tvättid imorgon men det får vänta tills onsdag morgon, då blir de riktigt fint här hemma när all tvätt är gjord med! Har inte tvättat på snart 3 veckor, börjar få panik för det finns inget rent och aldrig några tvättider för än 6 på morgonen annars är väntetiden 14 dagar! Hade tagit en tid 6 på morgonen i fredags men jag orkade verkligen inte kliva upp och ta det då!

Måste även ta tag i matten antingen ikväll eller imorgon em/kväll..
Har ni några trevliga planer för veckan?

17 Januari 2011 del 2

Ursäkta mitt tidigare inlägg, var dock inte så jag ville att dagen skulle börja. Jag är inte långsint men det är som mina vänner säger "på internet är man aldrig anonym" stå för det du säger istället.. Jag vet vad jag gör och vad jag har och inte har! Jag uppskattar det.

Storstädningen är i fullgång, har snart damm torkat överallt, snart dax för diskning sedan dammsuga och torka golv! Så härligt med ny städat!

17 Januari 2011

En sak stör mig, om folk vill yttra sig så våga stå för vilka ni är!
Fick en kommentar som jag blir så irriterad över för det har inte med saken att göra.

Anonym om 15 Januari 2011:
Jag tycker maria,och johan,verkar ställa upp väldigt mycket!Ber än dom behöver..

Svar: Ja, dem ställer verkligen upp.. Men jag har aldrig påstått någonting annat? Dem har ingenting med detta att göra, om vad jag känner och tycker.. Dem vet fortfarande ingenting om detta! Så vart ville du komma med din onödiga kommentar? Har jag någonsin sagt att dem INTE ställer upp? Snälla du, ring upp mig om du vill yttra dig! Annars kan du behålla allt för dig själv....

16 Januari 2011

Godkväll, då var denna helg redan över...
Igår blev det utbildning på Mary Kay, var inge så mycket nytt men en bra dag. Därefter direkt ner till Sikvik och åt skaldjur och hade en mysig eftermiddag! När vi kommit hem och lagt Elvira beslutade jag mig för att åka in till stan och ta något glas vin med Miciz och ha en rolig kväll.. Peppad som opeppad var jag, men kvällen blev riktigt bra :) Vi hade det skoj!

Idag mådde man som man förtjänade, kom upp ur sängen riktigt vid 12. Jag och Elvira hade en riktigt mysig stund, vi badade i badkaret i 40 minuter, skruttan såg ut som ett russin när vi kom upp :)

Nu på eftermiddags/ kvälls kvisten har vi varit och handlat, hem till Johan och Maria på middag med svärföräldrarna och sen tittat på solsidan här hemma. Nu snart blir de nog en film innan läggdags.

Imorgon, ny vecka och nya tuffa tag med träningar. Har varit mycket fusk nu i helgen, men det ska de bli ändring på! Dessutom ska svärföräldrarna ha Elvira från imorgon förmiddag och under dagen så jag får en chans att ta tag i en riktig storstädning här hemma, ska städa från tak till golv och göra det så cleaniskt rent!

Ha nu en fortsatt bra söndag, godnatt :)


15 Januari 2011

Bara för att man har en pojkvän/ sambo & familj så förväntar sig alla att man mår bra, men jag ska säga det att ingen av er som läser eller ingen överhuvudtaget vet om hur jag egentligen mår?
Att bli ignorerad i hemmet, att inte känna sig älskad och att ha någon som stöter bort en vid närhet, det är fan inte lätt! När ingen ser eller när ingen hör är jag alltid ledsen, tårarna rinner.. Tror du någon bryr sig? Det är svårt när man inte ser att förvänta sig att någon ska bry sig?

Allt är inte som man har tänkt sig! Dem flesta av mina vänner säger "men du har det så bra, du har kille och fan allt", ja jag kanske har allt.. Men är jag lycklig? Känner jag mig älskad? Det är en annan fråga, prova ställa dig själv den.. Att kämpa för något som redan är meningslöst fungerar inte!

Mer säger jag inte... Jag är bara inte blåst eller dum i huvudet, jag märker att något är fel!

14 Januari 2011 del 3

God kväll!

Hur har er dag varit?
Idag har jag och Elvira varit och umgåts med Sandra, varit ute på en promenad och bara umgåts. Fredrik hämtade oss efter jobbet. Beslutade mig för att äta middag hemma hos Sandra och ha en riktig tjejkväll så vi pratade en del samt tittade på let's dance. Nu är jag hemma och ska alldeles snart hoppa in i duschen! Måste bli fräsch i håret tills imorgon. MK utbildning då.

Godnatt.

14 Januari 2011 del 2

Igår lyfte jag våran våg för jag skulle städa under den och sen ställde jag tillbaka den, upptäckte då att det är glapp i den så dem önskade och bra kilon man trodde man gått ned hade man egentligen inte. Innan jag började äta såhär och träna, förra söndagen så vägde jag 68,5 kg nu väger jag 65,5 kg så det är bra ändå! Bara jag som vill att det ska gå fort att gå ned dem oönskade kilon. Dock har jag ätit lite kolhydrater för att orka träna, men tror jag faktiskt ska skippa det ändå! Det känns bättre, ätit mörk choklad bit någon enstaka gång! Dags att ta tag med hård handskarna igen hör jag alltså... Nu kör jag på!

När Elvira fått i sig gröt och ska sova lite förmiddag så blir det ett pass framför dvd:n sen frukost!
Tips på hur man gå ned fort i vikt, hur man ska träna och dylikt? :)

14 Januari 2011

God morgon!

Gårdagskvällen blev inte riktigt som jag tänkt. Det började med en tripp ned till sikvik för att titta på fjällräven jackan och jag valde att köpa den, så himla fin, varm & skön.. Därefter bar det av direkt till första matematik b kursen och jag lär säga att det var mycket svårare än vad jag hade förväntat mig! Herregud, det stod helt stilla. Vi fick börja räkna och hålla på redan första kvällen, nog bara för att vi har 1 kväll i veckan och det blir lite för lite för vissa, kändes skönt att börja lite men dock blev de ingen träning igår. Jag var så trött, åkte hem och tittade på en film innan läggdags istället!

Idag är det fredag, vilket innebär helg! Mina dagar blir inge annorlunda för det, går ändå bara runt hemma. Imorgon 10-14 är det utbildning i studion med Mary Kay, ska bli lite roligt! Ser även fram emot imorgon kväll, då blir det äta skaldjur med svärföräldrarna, gud så jag längtat!
Får se om jag och Elvira kanske åker in mot stan lite idag och gör något besök, så det kanske är någon där ute som får oväntat besök! Är så trött på att bara vara hemma, Fredrik får hämta upp Elvira efter jobbet så får jag köra ett rejält pass på gymmet! Ska försöka få med mig Mikaela också..

Vad ska ni göra i helgen?

13 Januari 2011 del 5

Nu har jag ätit middag, packat träningsväskan och gjort mig iordning! Har fått lite gjort här hemma i alla fall, tvättningen och dammsugningen får bli imorgon, älsklingen slutar snart då ska vi ner till sikvik för jag ska prova jacka som jag eventuellt ska köpa (hoppas). Sen åker jag direkt till komvux för min första kurs i matematik b, därefter går jag ned mot gymmet och kör ett konditionspass innan jag beger mig hemåt!

Ha en fortsatt bra dag!


13 Januari 2011 del 4

Blev en väldig tam lunch för min del.. En gurkbit och en rå morot! Inge vidare, får göra tidig middag och äta den innan dagens träningspass..
Nu vill jag sikta mot att få ett körkort, kan plugga och övningsköra mycket hemma så blir det inte så dyrt! Men hur ska jag få ihop till ett körkort som jag så gärna vill ha? :/

Min mål lista:

* Klara navigationskursen (då får jag köra båt)
* Fixa Mary Kay klasser och lyckas sälja lite
* Att Elvira får en dagis plats
* Jag får ett jobb!
* Fixa körkort!!!!

Det ska ske innan detta år är slut!
Snälla familj, jag vill ha ett körkort i födelsedags present! ;)

13 Januari 2011 del 3

Idag tog jag en dag till att stor rensa och vika om allt i garderoben (då vi letar vår försvunna front till bilsterion). Tyvärr finns den inte i garderoben heller, vilket ante mig! Men de behövde röjas där ändå. Finns inga tvättider lediga någon gång heller, missade tiden häromdagen då vi var och köpte bil! Får kliva upp 6.00 imorgon och tvätta, har 3 timmar på mig att försöka hinna med det mesta i alla fall!

Nu ska jag och Elvira slänga i oss lite lunch sedan fortsätter jag!

13 Januari 2011 del 2

Ikväll är det även första lektionen på min matematik B kurs på komvux. Förhoppningsvis går vi endast igenom böcker och tidsplaner idag. Känner inte för att börja plugga idag!

13 Januari 2011

Det är en jobbig period, om det ens är en period.. Kanske slutet på någonting?
Drömmer mardrömmar, förändringar sker, man funderar, skickar sms utan svar, det man gör är hela tiden fel, man känner sig obetydlig, irritationer uppstår vad man än säger eller frågar.. Vad är detta? Jag orkar inte låtsas visa ett intresse längre, vill inte kämpa för att få det att fungera för det är meningslöst om man är ensam och behöver kämpa!

Det gör så ont, snälla sluta!

Vad är det som gör oss stark? Träningen och Elvira gör mig väldigt stark.. Men räcker det?



11 Januari 2011 del 2

Glömde berätta att vi köpte en ny bil igår, äntligen en stor och en fin bil :) Vi är så nöjda!


11 Januari 2011

God morgon.
Idag gjorde vi morgon strax efter 7 här hemma. Nu är det vardag igen! Älsklingen åkte iväg till jobbet vid 7.30, jag och Elvira tittar på "i drömmarnas trädgård". Jag har precis ätit frukost, snart ska Elvira få gröt sen somna om en stund så hon orkar med dagen.. Jag fick hem min "fatburning workout" dvd igår så jag tänkte faktiskt passa på att ta ett pass med den då. Sen blir de uträtta lite ärenden och även ett pass på gymmet ikväll med Mikaela :)
Jag trivs så himla bra med livet just nu, måste bara sätta igång med Mary Kay. Men tänkte göra det så fort jag varit första dagen i skolan. Vilket är på torsdag kväll!

Det är så roligt att äta rätt och träna, har hållt på i en vecka nu och jag tycker det fungerat/ fungerar bra än så länge.
Vad mår ni bra av?

9 Januari 2011

Söndag och slutet av veckan nu.. Igår fuskade jag lite angående GI. Åt en kaka på utbildningen i Sundsvall, 2 godis bitar sen tacos hemma och ett glas cola light. Men idag är det hårda bud som gäller! Frukosten bestod av äggröra och bacon.
Elvira sover en stund nu, hon var trött gosan. Jag står i valet och kvalet om jag ska träna eller inte idag, kanske ut och ta en härlig promenad med Elvira i vagnen efter vi ätit lunch! Dock tränade jag ingenting igår, så det skulle vara skönt att träna. Har en fruktansvärd träningsvärk fortfarande, öm i kroppen och hade spänningshuvudvärk igår! Ikväll ska vi ha navigationskurs igen, 3:e kursen för denna vecka. Det är riktigt roligt men mycket moment att hålla reda på må jag säga.. Vi ska försöka skriva prov i februari, dessutom börjar min matte b kurs på torsdag. Så nu blir de mycket, men jag gillar när det händer saker.


8 Januari 2011

Efter en hel dag med massa föreläsningar och 10st A4 anteckningar och ett gäng härliga tjejer i Sundsvall är jag äntligen på plats hemma. Men vilken dag det har varit, vilka härliga människor jag har träffat och vilken bra bild jag fått i helhet om Mary Kay! Jag är så nöjd över att jag följde med på denna kick-off utbildning. Ni som är konsulter och valde att inte följa med på detta, ni missade något helt fantastiskt må jag säga.. Det ska bli så roligt att försöka ge sig på det här, gör det enkelt. Den gyllene regeln "behandla andra så som du själv vill bli behandlad".

Varit dålig uppdatering sista dagarna, har haft fullt upp hela dagarna med att vara barnvakt, tränat, varit på navigationskurs, städat bort julen här hemma och idag varit i Sundsvall sedan 6.40 imorse, då jag lämnade hemmet. Kom hem igen 21.30. Varit en lång dag, så nu blir det tvätta av sig och hoppa i säng!
Bättre uppdatering imorgon, har mycket att ta in i huvudet nu så att sova på saken är det bästa.. Börja arbeta imorgon!


5 Januari 2011 del 5

Vilken härlig dag det varit och fortfarande är jag pigg som en lärka!
Tränade som sagt hemma imorse 30 minuter sen nu på eftermiddagen har jag även varit på gymmet. Körde 23 minuter på gå bandet med vikter i varsin hand. Körde sen ben och mage, 3*10 på varje maskin vilket var 3 olika maskiner till ben och 2 olika maskiner till magen. Kommer ha redig träningsverk imorgon, skönt!

När jag kom hem så bytte Fredrik av mig så han stack iväg till gymmet (han är fortfarande borta) och jag gosade med Elvira, lagade mat och har nu badat Elvira.. Nu tittar hon på "i drömmarnas trädgård" innan det blir välling och sovdags.. Tänkte försöka hålla henne vaken åtminstonde till 18.30. Mikaela ringde och ville att jag skulle följa med på bio så jag ska se över vad för filmer som går samt vad Fredrik tycker om det. Ska upp rätt tidigt imorgon för att hinna med en stadig frukost. Jag ska vara barnvakt åt Fredriks kusiner imorgon, ska bli trevligt :) Vi får se om Elvira blir med eller om hon kommer senare på dagen.. Kan bli för länge för henne annars :)

Mina måltider idag bestod av följande;

Frukost
1½ dl fil med linfrön
1 ägg
2 fincrisp
1 mugg med hemmagjord ingefära té

Mellanmål
1 äpple

Lunch
Tonfiskröra
Grönsallad
2 fincrisp

Mellanmål
1 äpple

Middag
Lax
Wookade grönsaker
Citronsås (hemma gjord)

Det känns som att det går bra med kosten och jag känner mig pigg och kry (redan). Har även gjort en matlåda på kvällens middag som jag ska ta med mig imorgon när jag är barnvakt.
Blir nog även ett träningspass på gymmet efteråt också.



2011



5 Januari 2011 del 4

Tänkte ge tips för er som vill träna hemma och inte har möjligheten att ta sig till gymmet alla gånger.. Jag klickade precis hem en som fått jätte bra omdöme, så jag tänkte prova den.. Ni finner den på
http://cdon.se/film/fitness_-_ultimate_fat_burning_workout-7704136
finns även många andra, dock är dem tillfälligt slut men dem kommer nog tillbaka snart. Sen för dig som varit gravid och vill komma iform, rekomenderar dem
http://cdon.se/film/boxaerobics-780775
så det är bara köra gärnet och prova! Den sist nämnda ska jag klicka hem när jag provat "fat burning".

Lycka till!

5 Januari 2011 del 3

Förlåt.. Jag ljög för er, jag orkade bara 30 minuter.. Det var ett väldigt intensivt och jobbigt pass, med tanke på att jag ska till gymmet sen med så räckte detta gott och väl :)
Har ni tips på bra träning hemma? Har en tränings cykel här men vet inte hur länge eller vilken tyngd eller pass jag ska ha för att det ska förbränna... Tips!

5 Januari 2011 del 2

Nu har jag, Elvira och Fredrik fått i oss frukost.. Fredrik har åkt iväg nu för att hämta upp sin pappa, Elvira har lagt sig för att få vila en stund.. Hon verkade så trött!
Jag tänkte ta mig i kragen och ta ett pass här hemma, med hjälp av en av mina dvd:er med olika träningar.. Tänkte köra 60 minuter.. Jag och Fredrik ska även till gymmet i eftermiddag, då blir det sten hård träning må jag säga :)

Mer uppdatering efter träningen för att se om jag lyckades eller inte :)

5 Januari 2011

Det blev en tidig morgon för lilla Elvira idag, fast det blev en tidig kväll för henne igår också så det gjorde ingenting.. Tyvärr fick ni ingen uppdatering igår då jag hade fullt upp från morgon till sena kvällen...

Dagen började med en stadig frukost för mig och Fredrik, sedan tog vi oss till gymmet för ett pass.. Fredrik kunde även lära mig massa övningar, så nu kan jag lite mer... Det känns bra inför dagens träning!
Sen hämtade vi hem Elvira, och moster Melinda följde också med oss hem... Vi gjorde lunch, städade, gjorde middag, nattade Elvira, hade navigationskurs.. Väldigt roligt och intressant må jag säga.. Ser fram emot nästa kurs som vi ska ha på fredag dag. Ska bli roligt att få sen köra båt i sommar : )

Idag har vi inga direkta planer, jag ska försöka hinna tvätta 15-18. Hade velat hinna träna där emellan men vi får se. Kanske göra det ikväll :)
Fredrik ska iväg vid 9.30 och spela på en "golf stimmulator" med bror och pappa sin.

Vad ska ni göra idag?

3 Januari 2011 del 2

Godkväll!

Måndagen är nu snart över, har hunnit med mycket idag känns det som vilket är väldigt skönt.. Började med en lugn och härlig dag här hemma och vid 13-14 tiden så skjutsade vi Elvira hem till sin mormor eftersom hon ska stanna där tills imorgon vid lunchtid.
Jag och Fredrik tog oss till Ica för att handla hem lite nyttigheter, blev mycket grönsaker, lax, kött, räkor, kyckling och annat.. Dock bestod lunchen av ett äpple idag (väldigt dåligt såhär första dagen), men det blev så med tanke på att jag skulle iväg och träna även Fredrik fast på annat håll..
Jag började lugnt idag, gick i snabbt/ högt tempo i 35 minuter då jag hade stans huvudvärk och höll på att svimma för att jag knappt ätit något under dagen.. Det är hårt dem första dagarna, men så är det..
Middagen bestod av en sallad med färska grönsaker och till det blev det kycklingfilé och därefter ett varsitt äpple.. Imorgon blir de en mer riktig måltid, vi har mer översikt om vad vi får äta och inte äta.. Ska köpa oss en bok med som vi kan följa tabeller i..
Nu på kvällskvisten har jag tagit mig ett bad, vi har varit i Sikvik en snabbis och hem till Johan och Maria då Kicki "Fredriks morbrors fru" hade lämnat en väldig massa kläder, skor och barnsaker till oss.. Vi blev tok nöjda, jag har 7 par nya skor, 2 acne jeans (som mitt mål är att komma i efter denna diet och träningsfas), andra byxor, fina tunikor och linnen.. Även en skinnjacka och en vinterjacka, super härliga :) Lite annat smått och gott också, jag är helnöjd.. Kunde inte ha kommit lägligare...

Har glömt att nämna det, idag är 11 månader.. Snart 1 år, lill gumman mammas!

Nu ska jag strax släcka lampan och sova..
Godnatt kära läsare :) Jag saknar min lilla Elvira, längtar tills imorgon då hon är hemma igen :)




3 Januari 2011

God morgon!

Det är ny vecka, nytt år och idag börjar mitt hälsosamma liv. Jag ska verkligen gå in för detta och det ska bli så enormt skönt! Började morgonen med att kasta allt onyttigt och ska snart rensa ur kylskåpet..
Idag ska Elvira hem till sin mormor och sova där tills imorgon, då ska jag och Fredrik passa på att åka och handla hem allt för denna veckans meny, också ska vi träna på varsitt håll. Fredrik ska spela badminton med sin bror och därefter ska dem gymma, jag ska träna och sola i stan.. Jag är så peppad nu! Jag ska gå ned dessa överflödiga kilon och få en slankare kropp (som jag hade förut).

Äter nu frukost, 2 finncrisp med skinka och en bit gurka samt "hemmagjord" ingefära té.

Har ni provat något diet och har de fungerat, vilken i så fall?
Tipsa gärna om bra GI recept (som ni själva kanske har gjort).


Nu blir de ta tag i lite här hemma..


1 Januari 2011 del 2

God kväll..
Har ni haft en trevlig kväll?

Vi har tagit det väldigt lugnt, nu har jag bäddat ner mig i sängen och ska spela lite poker innan läggdags.. Får vi se om turen är på min sida idag!
Väldigt onödigt inlägg känns det som, vet dock inte vad jag ska skriva. Vi får se vad morgon dagen har att bjuda på. Vad ska ni göra?

Ha en fortsatt trevlig kväll!
Godnatt

1 Januari 2011

Gott nytt år och god fortsättning..

Hur var er nyårsafton?

Vi hade det jätte trevligt.. Åt god mat, mycket prat och spelade därefter två sällskaps spel "bon appétit" och "party alias". Midnatt kom och vi tog oss ut för att titta på lite raketer och skålade och önskade varandra ett gott nytt år..
Mitt år har jag bestämt att "våga chansa" och "våga prova på" så jag har precis haft ett trevligt samtal med Lotta på Mary Kay. Jag har bestämt mig för att bli konsult, har haft dem funderingarna bra länge nu och nu har jag bestämt mig. Jag har bara möjligheterna, och det är perfekt att ha något på sidan av studierna och samt när jag är hemma med Elvira, eftersom jag bestämmer helt själv hur mycket jag vill satsa och om jag vill lyckas så kommer jag att göra det. Så på lördag den 8:e ska jag med på "kick off" i Sundsvall som är en perfekt utbildning för dig/oss som är nya konsulter.. Det skadar inte att prova, antingen så går det bra eller så gör det de inte men eftersom allt beror på mig själv så är det bara jag som är den avgörande personen om hur det ska/ kommer gå!

Det blir även en make-up utbildning lite längre fram.. Ska bli intressant och roligt, mer om allt det får ni veta sen..
Ska träffa Lotta på studion imorgon för lite mer information om allting!

Jag ska nå varenda mål och krav jag sätter på mig själv detta år.. Jag har viljan, styrkan och jag kommer framför allt att lyckas.. Det känns som en super bra start på detta år i alla fall!


RSS 2.0